Μηλόπιτα




Υλικά
που βάζουμε στο ταψί:


1/2 πλακάκι Βιτάμ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
κανέλα
4-5 μήλα

Λιώνουμε  το Βιτάμ και το βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι Νο 28 περίπου.
Από πάνω από το Βιτάμ πασπαλίζουμε όλο το φλιτζάνι τη ζάχαρη.
Μετά πασπαλίζουμε με κανέλα.

Από πάνω στρώνουμε τα μήλα τα οποία έχουμε καθαρίσει,έχουμε βγάλει με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και τα έχουμε κόψει σε φέτες μέτριου πάχους.
Βάζουμε 2 στρώσεις μήλα.Ο πάτος θα είναι η επιφάνεια όταν ψηθεί,γι΄αυτό τα βάζουμε ομοιόμορφα.Κάλυπτουμε και τα κενά με κομματάκια μήλου.
Τέλος μέχρι εδώ. Το αφήνουμε στην άκρη.
Πάμε στο μίξερ τώρα.


Υλικά για το μίξερ.


4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κονιάκ προαιρετικά.


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι.
Αν θέλουμε χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα,γίνεται πιο φουσκωτό.
Αν δεν βιάζομαι το κάνω έτσι,φουσκώνει περισσότερο,σας το συνιστώ

Το μείγμα γίνεται κρεμώδεις σαν αυτό του κέικ

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο ταψάκι με τα μήλα και φουρνίζουμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο 180* C.

Όταν βγει από το φούρνο αφήνουμε για  λίγα λεπτά να πάρει μιαν ανάσα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Μικρά μυστικά

Τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου


Καλή επιτυχία!!

1 σχόλιο:

Ελευθερία είπε...

μπορεις στα κενα να βαλεις καρυδια ή σταφιδες και γινετε και ποιο... γκουρμε ;)