Κέικ σοκολάτας




Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (4 κούπες του τσαγιού)
250 γρ μαργαρίνη (1 Βιτάμ)
4 αυγά
250 γρ γάλα (1 1/2 κούπες του τσαγιού)
400 γρ ζάχαρη (2 κούπες του τσαγιού)
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ.σ κακάο

για το γλάσο 

100 γρ. κουβερτούρα
1/3 κούπα κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Χτυπάμε την μαργαρίνη για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη,τα αυγά ένα ένα,τη βανίλια ή το ξύσμα. Αφού τα χτυπήσουμε για 2-3 λεπτά χαμηλώνουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.

Παίρνουμε το 1/3 του μείγματος και το βάζουμε σε άλλο μπολ,όπου προσθέτουμε τις 3 κουταλιές κακάο και αν χρειαστεί λίγο γάλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε το μισό από το λευκό μείγμα,μετά βάζουμε κουταλιά κουταλιά το σοκολατένιο μείγμα και τέλος το υπόλοιπο άσπρο μείγμα. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στη ζύμη και το στριφογυρίζουμε στην περιφέρεια της φόρμας για να κάνει σχέδια η σοκολάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 1 ώρα.

Φτιάχνουμε το γλάσο,βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα αφήνουμε για λίγα λεπτά και μετά περιχύνουμε το κέικ


Καλή Επιτυχία!

1 σχόλιο:

Ελευθερία είπε...

τωρα ζηλεψα, θα κανω και γω ενα κεκακι, μονο χωρις γλασο, πασαλείβονται τα παιδια στο σχολειο.