Καρυδόπιτα μυρωδάτη



Υλικά


3 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 Βιτάμ
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι καρύδια κομμένα
3 κ. γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
1κ.γλ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 φάκελο μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά.
Τα χτυπάμε όλα μαζί και μετά ρίχνουμε τα μπαχαρικά το γάλα και το αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει το μπέικιν πάουντερ.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια τα οποία τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάνε παντού.

Το βάζουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 50 λεπτά περίπου.

Μικρά μυστικά

Αυτή είναι η καρυδόπιτα των παιδικών μου χρόνων.
Την έκανε η μαμά μου και τρώγεται σαν κέικ,χωρίς σιρόπι.
Τώρα αν κάποιος θέλει να την σιροπιάσει,κανένα πρόβλημα
Για μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζουμε τα υλικά.

Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: