Κολοκυθόπιτα





Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι μπλε
1 φλιτζ. λάδι
1 κουταλακι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
χλιαρό νερό(όσο πάρει)

Για τη γέμιση:
1 κίτρινο κολοκύθι μέτριο σε μέγεθος,κομμένο σε μικρά κομματάκια.
1 φλιτζ.ρύζι
2 κουταλιές κανέλα
1 μικρό ματσακι μάραθο
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
λίγο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ζυμάρι όπως όταν κάνουμε ψωμί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης



Ανοίγουμε στενόμακρες λωρίδες φύλλου με πλάστη ή με το ειδικό μηχάνημα.



Βάζουμε επάνω αρκετή γέμιση κάθετα στο φύλλο.

Το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.


Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.


Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν,περίπου μισή ώρα.


Την συνταγή αυτή την έχω μάθει από την πεθερά μου.
Μου την είπε βέβαια λίγο ακαταλαβίστικα χωρίς δοσολογίες,αλλά εγώ μετά από δοκιμές την έφτιαξα όπως πρέπει και σας την προτείνω.
Είναι γλυκιά ε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: