Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Πορτοκαλόπιτα




Υλικά

1 πακέτο κρούστα
1 γιαούρτι
3 αυγά
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 βανίλιες
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για το σιρόπι
1 1/2 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι έτσι ώστε να μην είναι πολύ ζεστό όταν το χρειαστούμε.
Βράζουμε για 7-8 λεπτά τη ζάχαρη με τον χυμό και το νερό.
Το αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε....

Σε ένα μπολ ρίχνουμε και χτυπάμε τ΄αυγά,κατόπιν ρίχνουμε το γιαούρτι το λάδι τη ζάχαρη τις βανίλιες,το μπέικιν και το ξύσμα.
Τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα και μετά ρίχνουμε την κρούστα αφού την κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια και την τσαλακώσουμε όπως ένα χαρτί.
Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200*C και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το γλυκό απ΄το φούρνο και το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι μας.
Αν δούμε ότι δεν ρουφάει άλλο σιρόπι δεν το βάζουμε όλο.


Μικρά μυστικά.
Στο σιρόπι μπορούμε να προσθέσουμε ένα ξυλάκι κανέλα την ώρα που το βράζουμε ή και λίγες σταγόνες λεμόνι αφού το βράσουμε.

Την κρούστα να την αφήσετε να ξεραθεί λίγο προτού την χρησιμοποιήσετε
Καλή επιτυχία!!

1 σχόλιο:

Ελευθερία είπε...

τι μου κανεις πρωι πρωι
ειναι σλουρπ σλουρπ lol,lol,lol,lol,lol