Σάμαλι




Υλικά
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

3 συσκευασίες γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 φλιτζάνι νερό
Βιτάμ για το ταψί μας

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
μια φλούδα από λεμόνι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.
Διαλύουμε τη σόδα στο νερό και την προσθέτουμε στο γιαούρτι. Κατόπιν ρίχνουμε το ξύσμα και τη μαστίχα.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το σάμαλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180* C  για 40 λεπτά περίπου.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 8 λεπτά περίπου και περιχύνουμε το σάμαλι όταν το βγάλουμε απ΄τον φούρνο.
Το αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη για να μην μας ξεραθεί.


Μικρά μυστικά.

Το σιρόπι θα μας φανεί υπερβολικά πολύ. Μην σας νοιάζει θα το απορροφήσει όλο.
Για να κοπανίσουμε τη μαστίχα βάζουμε και λίγη ζάχαρη για να μην μας κολλήσει.

Τη συνταγή την πήρα από ένα άλλο μπλοκ "Τα κουζινοσκαλίσματα" και από τότε κάνω μόνο αυτή.
Μοιάζει με το παραδοσιακό σάμαλι που έφτιαχναν παλιά.
Ευχαριστώ πολύ γι΄αυτή τη συνταγή.

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: