Μπισκότα με μαρμελάδα




Υλικά

250 γρ. αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό
Μαρμελάδα ότι γεύση θέλετε


Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
Κόψτε το βούτυρο μικρά κομματάκια και βάλτε τα στο αλεύρι. Με τα δάχτυλα ενώστε τα υλικά.
Προσθέστε το αυγό και αν χρειάζεται 1-2 κουταλιές νερό.
Ζυμώστε με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.
Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μισή ώρα.

Πασπαλίστε τον πάγκο με αλεύρι και ανοίξτε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών.
Με ένα μικρό ποτήρι κόψτε τη σε στρογγυλά κομμάτια και αφαιρέστε από το κέντρο του κάθε κομματιού ένα κυκλικό κομμάτι ζύμης,ώστε να γίνει μια τρύπα.
(Αυτό το κάνω με το εργαλείο που αφαιρούν τα κουκούτσια από τα μήλα).

Βουτυρώστε το ταψάκι και βάλτε μέσα τα μπισκότα.
Αλείψτε τα με αυγό ή γάλα για να πάρουν χρώμα.
Ψήστε στους 180* C για 15 λεπτά περίπου.

Όταν κρυώσουν βάλτε μαρμελάδα ανάμεσα σε δυο μπισκότα και ενώστε τα.


Μικρά μυστικά
Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη

1 σχόλιο:

Βάσια είπε...

τα φτιάχνουμε κι εμείς για το σχολειο