Τηγανίτες με τυρί (Κατημέρια)



Υλικά
Ένα κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
λίγο λάδι
και νερό όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη ζύμη.

Εκτέλεση
Η ζύμη αυτή είναι όπως του ψωμιού.
Ζυμώνουμε λοιπόν σαν να κάνουμε ψωμί και το αφήνουμε ν΄ανέβει σε ζεστό μέρος.
Όταν φουσκώσει, παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μανταρινιού περίπου και αφού αλευρώσουμε μια επιφάνεια,ανοίγουμε με τον πλάστη τις τηγανίτες.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι όπως τους λουκουμάδες.
Ρίχνουμε ότι τυρί μας αρέσει από πάνω και τις τρώμε ζεστές.
(Και κρύες δεν μας χαλάνε)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: