Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Μπακαλιάρος σκορδαλιά




Υλικά για τον μπακαλιάρο

1 φύλλο μπακαλιάρο αλμυρό
αλεύρι και νερό για το κουρκούτι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι

Υλικά για την σκορδαλιά

2 μικρές πατάτες βρασμένες
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι
ξύδι
αλάτι


Εκτέλεση μπακαλιάρου

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον βάζουμε σε ένα μπολ με μπόλικο νερό από βραδύς. Μέχρι την άλλη μέρα του αλλάζουμε αρκετές φορές το νερό για να ξαλμυριστεί.
Όταν είναι ώρα να τον τηγανίσουμε ετοιμάζουμε το κουρκούτι
Βάζουμε 2-3 κούπες αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο νερό για να κάνουμε έναν πηχτό χυλό.
Προσθέτουμε αλάτι
Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Εκτέλεση σκορδαλιάς

Μουσκεύομαι το ψωμί και το βάζουμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το σκόρδο τις πατάτες και αν χρειάζεται και λίγο νεράκι. Προσθέτουμε αλάτι και σιγά σιγά το λάδι και το ξύδι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να γίνει σαν κρέμα.
Δοκιμάζουμε την σκορδαλιά για να δούμε απ΄την γεύση αν χρειάζεται κι άλλο λάδι,ξύδι ή αλάτι
Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη!

Μικρά μυστικά

Αφήνουμε να τηγανιστεί καλά από την μια πλευρά ο μπακαλιάρος πριν τον γυρίσουμε,ώστε να κάνει ωραία κρούστα και να μην μας κολλήσει
Στην πιατέλα που θα τον σερβίρουμε καλό είναι να βάλουμε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
Μπορούμε να ρίξουμε λεμόνι πάνω απ΄τον μπακαλιάρο!

Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: