Νηστήσιμη τάρτα μήλου!



Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ.φαρίνα κόκκινη
1 μαργαρίνη 250 γρ.
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή

Υλικά για τη γέμιση:

5 μήλα κομμένα κομματάκια
2 κουταλές της σούπας ζάχαρη καστανή 
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
λίγο γαρίφαλο σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Άχνη ζάχαρη για το τέλος.

1.Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ ,με την καστανή ζάχαρη την κανέλα,γαρίφαλο και την μαρμελάδα.Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.

2. Στο μιξερ,χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη.Ρίχνουμε το κονιάκ και σιγά σιγά το αλεύρι.Όταν δεν θα μπορούμε πια να χτυπάμε με το μιξερ,θα ζυμώσουμε με το χέρι.Γίνετε μια σφιχτή ζύμη που πλάθετε.

3. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι,28 εκ. διάμετρο περίπου το βουτυρώνουμε και βάζουμε μέσα το ένα μέρος της ζύμης.Απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια να πάει σε όλο το ταψί.

4. Ρίχνουμε πάνω απο την ζύμη τα κομμένα μήλα.Πλάθουμε κορδόνια και καλύπτουμε όλο το ταψάκι,όπως κάνουμε στην πάστα Φλώρα και όπως βλέπετε στην εικόνα παρακάτω.



5. Ψήνουμε στους 180 * C για 45΄- 50΄λεπτά περιπου.Θσ το καταλάβουμε από το χρώμα ότι είναι έτοιμη.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Την πρώτη μερα που θα την φτιάξουμε η ζύμη ειναι τραγανή και αφράτη σαν μπισκότο.Την δεύτερη μέρα (αν περισσέψει) γίνετε πιο μαλακή.
Είναι πολύ νόστιμη,και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες τις μη νηστήσιμες μηλόπιτες...μην σας πω ότι έιναι και καλύτερη!!