Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Τούρτα μπισκότο

Μια τούρτα απίστευτα εύκολη κι απίστευτα νόστιμη! Η βάση από κάτω γίνετε σαν παντεσπάνι,διαφορετικό όμως απ΄το κλασικό..κανείς δεν καταλαβαίνει ότι είναι μπισκότο.Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο νόστιμο είναι!



Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ τετράγωνα με γεύση σοκολάτας
1 βιτάμ 250 γρ.
2 κουβερτούρες
1 λίτρο γάλα φρέσκο
7-8 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
5-6 κουτ. της σούπας ζάχαρη
βανίλια

για την σαντιγύ
1 μόρφατ ή ερμόλ σε κονσέρβα
1 ζαχαρούχο γάλα
βανίλια

Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια (στα 4 περίπου) και τα βάζουμε στο σκεύος που θέλουμε να στήσουμε την τούρτα μας.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βιτάμ,την κουβερτούρα σε κομμάτια,την ζάχαρη,τη βανίλια  και λίγο από το γάλα για να μην κολλήσουν.Μέχρι να λιώσουν αυτά εμείς βάζουμε σε μπολάκι γάλα (από το λίτρο που έχουμε )και διαλύουμε το κορν φλάουρ.Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα μας.Περιμένουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας,όχι πάρα πολύ,ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πήξει,ρίχνουμε το μείγμα καυτό όπως είναι πάνω στα κομμένα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μόρφατ ή ερμόλ και το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια..Χτυπάμε με το μίξερ 6-7 λεπτά να γίνει αφράτη σαντιγύ.
Βάζουμε την σαντιγύ,πάνω από το μείγμα με τα μπισκότα αφού πια έχει κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Από πάνω μπορούμε να ρίξουμε μπισκότο τριμένο,τριμένη σοκολάτα,ή ότι άλλο μας "λέει" η φαντασία μας.


Μικρά μυστικά:
Αν θέλετε να κάνετε τούρτα σε τσέρκι,ΠΡΟΣΟΧΗ,μην ρίξετε το μείγμα σοκολάτας στο τσέρκι γιατί θα χυθεί όλο έξω.Ρίξτε τα μπισκότα μέσα στο σοκολατένιο μείγμα.Κάντε το αντίθετο δλδ. κι όταν κρυώσουν τα βάζετε στο τσέρκι.
Το Καλοκαίρι,αντί για ψυγείο,την βάζετε στην κατάψυξη και κάνετε τούρτα παγωτό.
Αν δεν βρείτε πτι μπερ σοκολάτας μπορείτε να βάλετε τα άλλα τα κανονικά.
Το μ'ορφατ και το ζαχαρούχο,να είναι από την πρώτη μέρα στο ψυγείο.Χρησιμοποιούνται κρύα για να γίνει καλή η σαντιγύ.