Χορτόπιτα με κουρκούτι



Υλικά:
Διάφορα χόρτα όπως σπανάκι,σέσκουλα,παπαρούνες (1 μεγάλη λεκάνη)
μάραθος ένα ματσάκι
1 κούπα ρύζι για να πιει τα υγρά
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τον μάραθο και τα κόβουμε όπως κόβουμε την σαλάτα.
Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι το αλατοπίπερο και το λάδι.
Τα ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε μέσα στο μίξερ το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο νερό έτσι ώστε να κάνουμε το κουρκούτι το οποίο πρέπει να είναι πηχτό σαν κρέμα.
Ρίχνουμε και λίγο αλατάκι.

Αλείφουμε με λάδι το μεγάλο ταψί της κουζίνας και ρίχνουμε πάνω το μισό από το κουρκούτι να καλύψει τον πάτο.
Επάνω προσθέτουμε τα χόρτα και μετά με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε κουταλιά κουταλιά το υπόλοιπο κουρκούτι να καλύψει όλα τα χόρτα.
Ρίχνουμε εδώ και ΄κει λάδι και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο.
Μόλις αρχίσει να ψήνεται βγάζουμε την πίτα και την χαράζουμε σε κομμάτια.
Τη ξαναβάζουμε στο φούρνο και την αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και να πάρει το γνωστό χρώμα του ψημένου ψωμιού!

Διάφορα μυστικά.
Επειδή την συνταγή μου την έδωσε η πεθερά μου δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δοσολογίες.
Την κάνω πάντα με το μάτι.Γι΄αυτό και ίσως να χρειαστείτε περισσότερο αλεύρι για περισσότερο κουρκούτι.
Εγώ την κάνω νηστίσιμη,αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τυρί.

Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: