Ρεβυθοκεφτέδες




Υλικά

250γρ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
5-6 κλωνάρια μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
λίγο ρίγανη
αλάτι&πιπέρι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λάδι για το τηγάνι μας

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς στο νερό να φουσκώσουν.

Χύνουμε το νερό και βάζουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια μαζί με την ντομάτα και το κρεμύδι.Προσθέτουμε και λίγο νερό τόσο όσο χρειάζεται για να αλεστούν τα υλικά μας.

Προσθέτουμε το μαϊντανό,το δυόσμο,τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι έτσι ώστε να φτιάξουμε έναν χυλό που να μπορεί να σταθεί σε κουτάλι αλλά να μην είναι πολύ πηχτός
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο έτσι ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τους κεφτέδες μας και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας τους πλευρά.
Τους βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να "πιει" το λάδι.

Λίγα μυστικά

Αν δούμε ότι "απλώνουν" στο τηγάνι αυτό σημαίνει ότι θέλουν κι άλλο αλεύρι.
Το λάδι να τους χώνει όπως τους λουκουμάδες.
Το ρεβύθι μπορείτε να το χοντροκόψετε ή να το διαλύστε εντελώς,ανάλογα τα γούστα.
Επείσης αν δεν νηστεύετε μπορείτε να βάλετε και φέτα τριμένη μεσα στο μείγμα.

Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: