Λουκουμάδες κόλαση!






Υλικά


1 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα χλιαρό γάλα
2 φακ.ξηρή μαγιά ή 60γρ. νωπή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλάκια λάδι
3 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι νερό

καρύδια κομμένα και κανέλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση


Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και την μαγιά και χτυπάμε για 2 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και παίρνουμε δίπλα μας τη ζύμη,ένα ποτήρι νερό και ένα κουταλάκι.
Με το χέρι μας παίρνουμε ζύμη τη σφίγγουμε στο χέρι και με το κουταλάκι παίρνουμε την ζύμη που βγαίνει και την ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Κάθε φορά που είναι να το κάνουμε αυτό βουτάμε το κουτάλι στο ποτήρι με το νερό.
Ανακατεύουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

Σε κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσουν.

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και ρίχνουμε από πάνω καρύδι τριμμένο και κανέλα.

Μικρά μυστικά


Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα δίπλα σε αναμμένο καλοριφέρ για να φουσκώσει πιο γρήγορα.

Το λάδι για το τηγάνισμα πρέπει να είναι αρκετό,τόσο όσο να τους χώνει.

Αντί για σιρόπι μπορούμε να βάλουμε σκέτο μέλι,εγώ το προτιμώ έτσι.

4 σχόλια:

Ελευθερία είπε...

δεν το εχω δκιμασει ποτε με ζαχαρη και νερο στο μελι, αλλα θα το δοκιμασω ;)

eleste είπε...

Να σου πω κι ΄γω προτιμώ το σκέτο μέλι,αλλά υπάρχουν κάποιοι που το θέλουν αραιωμένο,γι΄αυτό!

Βάσια είπε...

σε τι λάδι τηγανίζεις Ελενη;

eleste είπε...

Ελαιόλαδο ελαφρύ.