Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Μπισκοτογλυκό της Ανθούλας!

Αυτό το γλυκό αν χρησιμοποιήσουμε τα μπισκότα Μιράντα είναι και νηστίσιμο.
Εγώ είχα πτι μπερ και έβαλα από αυτά ;)

Υλικά
2 πακέτα μιράντα
5 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσ. άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
1/2 φλ. τσ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κουβερτούρα
2-3 κουταλιές μαργαρίνη
Σαντυγί
Για από πάνω βάζουμε ότι θέλουμε καρύδια τριμμενα ή κουβερτούρα τριμμένη (εγώ έβαλα μπισκότα τριμμένα και σοκολάτα γάλακτος)

Εκτέλεση :2guns: :2guns: :2guns:

Παίρνουμε λίγο από το νερό και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το αλεύρι για να μην σβολιάσει.
Βράζουμε το υπόλοιπο νερό σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, κουβερτούρα και το μίγμα που διαλύσαμε.
Μόλις πηκτώσει, γίνει λίγο ρευστή το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο ταψάκι που θα το έχουμε (εγώ χρησιμοποιώ το κλασικό το παραλληλόγραμμο ταψί όχι το μεγάλο του φούρνου) σπάμε τα μπισκότα και αφού κρυώσει σχεδόν τελείως η κρέμα τη ρίχνουμε στο ταψί και αυτή.
Τη ανακατεύουμε με τα μπισκότα και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Χτυπάμε την σαντυγί την στρώνουμε και αυτή και από επάνω τελειώνουμε ανάλογα το πως θέλουμε.
Εγώ χρησιμοποιώ την πράσινη την σαντυγί που είναι φυτική και ελαφριά.
Αν πάρετε αυτή πιστεύω πως με τη μικρή συσκευασία του μισού λίτρου θα είστε εντάξει (ανάλογα με το ταψί και το πόσο παχιά την θέλετε επάνω την σαντυγι) ειδάλλως από τις υπόλοιπες μάρκες δεν ξέρω πόσο θα χρειαστείτε.

Είναι ελαφρύ γλυκό και θα έλεγα πως το δίνουμε άφοβα στα παιδιά από την άποψη πως μπισκότα τρώνε, κρέμα αραβοσίτου τρώνε....μόνο η σαντυγί είναι λίγο εκτός αλλά ειναι ελαφριά και δεν έχει λιπαρά γιατί είναι φυτική. 

Μικρά μυστικά
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα στιγμής για πιο γρήγορα.
Επίσης για πιο ιδιαίτερη γέυση,βάζουμε 2 κουταλιές μερέντα και λίγο λικέρ Αμαρέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: