Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Λουκάνικα με πατάτες λεμονάτα



Υλικά:

5 λουκάνικα χωριάτικα ή Φρανκφούρτης
5 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
χυμό από μισό λεμόνι
λίγο μαϊντανό
ζωμό λαχανικών
μισή κούπα ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απ΄τα λουκάνικα. Τα ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200*C για 15 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Μετά βάζουμε και τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.


Μικρά μυστικά:
Οι χρόνοι ψησίματος εξαρτώνται από τον φούρνο. Απλά κοιτάξτε να είναι ψημένα όλα τα υλικά.
Μπορούμε μαζί με τα λουκάνικα να βάλουμε και 5-6 φέτες μπέικον.

Γρήγορο Μιλφέιγ




Υλικά:

2 πακέτα σφολιατίνια
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
1 φακελάκι σαντιγί γκαρνί
γάλα,όσο λένε οι συσκευασίες του άνθους αραβοσ. της κρέμας ζαχαροπλαστικής
και της σαντιγής.
άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση:


Σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια.
Στο μίξερ χτυπάμε τα δυο φάκελα,άνθος αραβοσίτου και κρέμα ζαχαροπλαστικής με το ανάλογο γάλα που λέει στις συσκευασίες τους.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια.
Μετά χτυπάμε την σαντιγί, κι αυτή με το γάλα που λέει στην συσκευασία.
Στρώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Επάνω τρίβουμε τα σφολιατίνια που μας έχουν περισσέψει
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και όταν το βγάλουμε για να το σερβίρουμε ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη.

Μικρά μυστικά:

Αν θέλουμε παίρνουμε ένα ακόμα κουτί σφολιατίνια και βάζουμε μια στρώση μεταξύ κρέμας και σαντιγής.
Πάνω απ΄την άχνη μπορούμε να ρίξουμε και λίγο κανέλα.

Σπαγγέτι με κρέμα γάλακτος και τόνο




Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια Νο 10 ή 6
1 τόνο σε νερό
1 κρέμα γάλακτος 400 γρ.
μια κούπα μανιτάρια κομμένα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
τυρί ρεγγάτο


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και σουρώνουμε.
Ρίχνουμε λίγο Βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,ρίχνουμε τα μανιτάρια,την κρέμα γάλακτος και τέλος τον τόνο σε κομματάκια.
Μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε στα μακαρόνια.
Από πάνω ρίχνουμε όσο τυρί θέλουμε και έτοιμο!!

Μικρά μυστικά:

Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε τα μανιτάρια.
Μπορούμε ανάλογα με τα γούστα μας να προσθέσουμε πιπεριά,κάρυ ή ότι άλλο μας αρέσει!


Καλή επιτυχία!!!

Πασχαλινά τσουρέκια




Υλικά:


2 κιλά αλεύρι δυνατό
200 γρ, νωπή μαγιά ή 4 φακελάκια ξηρή
1 κούπα χλιαρό νερό
3 1/2 κούπες ζάχαρη (αν τα θέλετε πιο γλυκά βάλτε 4 κούπες)
1 κουτ. γλ. αλάτι
1-2 κουτ. μαχλέπι
1/2 κουτ. κακουλέ
2 κουταλιές λάδι
10 αυγά
1 κούπα γάλα καυτό
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη


Εκτέλεση


Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και βάλτε λίγο απ΄το αλεύρι να κάνετε έναν πηχτό χυλό.
Αφήστε το σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Σε μια λεκάνη βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι,τα μυρωδικά,και το λάδι.
Ρίξτε το καυτό γάλα και ανακατέψτε. Μετά ρίξτε τα αυγά και δουλέψτε με τα χέρια σπάζοντας τους κρόκους και ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίξτε τη μαγιά η οποία θα πρέπει να έχει διπλασιαστεί σε όγκο και αφού ανακατέψτε με τα χέρια ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο.
Στο τέλος ρίξτε το λιωμένο βούτυρο λίγο λίγο με τις χούφτες.
Μην περιμένετε να το πιει εντελώς για να ξαναρίξετε. Δεν πειράζει αν δεν το απορροφήσει τελείως αφού αυτό θα γίνει όταν φουσκώσει η ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη κάτι μάλλινο ή με κουβέρτα, και αν έχουμε αναμμένο καλοριφέρ μπορούμε να τη βάλουμε κοντά.
Αφήνουμε όσες ώρες χρειαστούν για να φουσκώσει καλά. Μπορεί να χρειαστούν και 4 ώρες ή και παραπάνω.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα μας πλάθουμε τσουρέκια σε πλεξίδες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Αλείφουμε με κρόκο που τον έχουμε διαλύσει με 2 κουταλάκια νερό.
Βάζουμε πάνω και αμύγδαλο φιλέ.
Αν θέλουμε να βάλουμε κόκκινο αυγό,δεν το βάζουμε απ΄την αρχή αλλά μετά από 10 λεπτά ψησίματος.
Ψήνουμε στους 200*C για 20 λεπτά περίπου,(αναλόγως τον φούρνο)

Μικρά μυστικά:


Αν κάποια στιγμή ξεφουσκώσει η ζύμη μην φοβηθείτε,θα ξαναφουσκώσει σύντομα.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ενώ πιέζετε ελαφρά με το δάχτυλο μένει λακουβίτσα.
Όσες πιο πολλές ώρες την αφήσετε να φουσκώσει τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα!

Καλή Επιτυχία και
Καλό Πάσχα!!