Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Αφράτα μηλοπιτάκια



Όσο απλή φαίνετε σαν συνταγή,τόσο πλούσια γεύση έχει.

Υλικά:
1 ποτήρι κρασί λευκό,αρετσίνωτο
2 ποτήρια σπορέλαιο
5 κουταλιές ζάχαρη
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,όσο πάρει.(1,1/2 πακέτο περίπου)
Για την γέμιση:
5-6 μήλα..αναλόγως το μέγεθος
κανέλα και ζάχαρη

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη.
Ρίχνουμε κανέλα και ζάχαρη.
Φτιάχνουμε την ζύμη....σε μια λεκανίτσα βάζουμε το κρασί το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το κουτάλι.Από κάποιο σημείο και μετά θα χρειαστεί να βάλουμε χέρι. Φτιάχνουμε μια ζύμη η οποία να μην κολλάει στα δάχτυλα.Θα σας φανεί ότι είναι πολύ λαδερή...δεν πειράζει.Έτσι πρέπει να είναι.
Μόλις ετοιμάσουμε την ζύμη πέρνουμε κομμάτια ζύμης ίσα με ένα αυγό περίπου,ίσως και λίγο μεγαλύτερα και τα ανοίγουμε στο χέρι μας, για να μπορέσουμε να βάλουμε την γέμιση.
Βάζουμε μια μεγάλη ποσότητα γέμισης,τόση όση να μπορεί να κλείσει το πιτάκι μας.
Πιάνουμε τις άκρες και κλείνουμε προς τα πάνω και το κάνουμε σαν μπουγκάκι.
Δεν πειράζει αν δεν διατηρήσει το σχήμα του πουγκιού,γιατί είναι μαλακή η ζύμη και δεν στέκετε.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γύρω στους 200* για μισή ώρα περίπου.
ΠΡΟΣΟΧΗ,δεν τα αφήνουμε να αρπάξουν πολύ. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Αν θέλουμε στην γέμιση βάζουμε τριμένο καρύδι.

Είναι τέλεια,,,κάντε τη και δεν θα χάσετε,θα ακούσετε τα καλύτερα σχόλεια.

Ευχαριστώ την Κα Ουρανία γι΄αυτή τη συνταγή!!!!







;)