Κουλουράκια Πασχαλινά με αμμωνία




Υλικά:


5 αυγά
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια βούτυρο
1 φακ. αμμωνία (30 γρ.)
3 κουτ. γλ. μπέικιν
3 βανίλιες
1 1/2 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)


Εκτέλεση:


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι,μπέικιν,βανίλια).
Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά εναλλάξ με το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία.
Φτιάχνουμε μια ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά ούτε και πολύ μαλακή.

Αφήνουμε τη ζύμη λίγο να ξεκουραστεί και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε ρίξει 1-2 κουταλ. νερό ή αν δεν θέλουμε αυγό αλείφουμε με γάλα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα κουλούρια με ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 180* C για 22 λεπτά περίπου.

Μικρά μυστικά:

Όταν βάλουμε το πρώτο ταψί στο φούρνο και δούμε ότι μας απλώνουν,αυτό σημαίνει ότι θέλουν περισσότερο αλεύρι.
Αν μας φαίνονται πολλά τα 5 αυγά,μπορούμε να αφαιρέσουμε ένα αυγό.
Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη για να γίνουν πιο λάιτ.
Εκτός από βανίλια μπορούμε να βάλουμε και ξύσμα πορτοκαλιού.

Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: