Τάρτα ελαφριά της Ανθούλας

Υλικά-Εκτελεση
Μία βάση έτοιμη για τάρτα (όπως αυτή που έκανα τώρα)
Αν θέλετε να την κάνετε μόνη σας είναι επίσης εύκολη αν δεν βιάζεστε.
Εγώ κάνω τη συνταγή για το παντεσπάνι που κάνω ρολό αλλά τη μισή.

2 αυγά
1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια

Τα χτυπάτε όλα μαζί εκτός το αλεύρι για να γίνουν αφράτα, στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες κατά προτίμηση αντικολλητική και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρω στα 20' (όλα αυτά ειναι ανάλογα και με το φούρνο)

Επειτά αν θέλετε στρώνετε πάνω στην τάρτα μια λεπτή στρώση κρέμα πατισερί ή μαρμελάδα ή και τίποτα, εγώ την αφήνω σκέτη για πιο ελαφριά, έτσι συνήθισα.
Επάνω κόβετε κομπόστα φρούτα της αρεσκείας σας ή και φρέσκα φρούτα (αυτόν τον καιρό είναι ωραία να την κάνετε με φράουλες)
Το από πάνω που το βλέπετε σαν ζελέ, δεν μπορω να πω πως είναι ζελές αλλά ούτε και ζελατίνη.
Είναι μια ειδική σκόνη φακελάκι που είναι για τάρτες.
Εμένα μου το φέρνουν από την Γερμανία ίσως όμως να έχει κι εδώ στα λιντλ :thinking:
Κυκλοφορεί και σε διάφανο.
Νομίζω πως αν δεν βρείτε, θα γίνει η δουλειά σας με ζελέ αρκεί να παρετε το στιγμής για να πήξει γρήγορα.
Επίσης ήθελα να σας πω για την βάση πως αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα καλά ειναι να την σιροπιάσετε.
Αν χρησιμοποιήσετε κομπόστα δεν είναι απαραίτητο γιατί η κομπόστα αφήνει υγρά.
Ανάλογα πως την προτιμά ο καθένας.


Ίσως να σας μπέρδεψα....να ανακεφαλαιώσω για γρήγορη και απλή τάρτα χωρίς πολλές θερμίδες.
1) Έτοιμη βάση για τάρτες
2) φρούτα κονσέρβα ή φρέσκα
3) ζελέ
και τελειώσατε ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: