Νόστιμο κέικ!


Υλικά:


 1 φλιτζάνι βούτυρο
 2-3 κουταλιές κακάο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
 3 κουταλιές αλέυρι
 με μισό κουταλάκι μπέικιν μέσα στο αλεύρι
 βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι

 
 Εκτέλεση:


 Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο.
 Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
 Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
 Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μαλακά.
 Το μείγμα είναι αρκετά ρευστό,όχι σαν το κέικ που φτιάχνουμε συνήθως.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 150*C για 35-40 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε απ΄το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αν θέλουμε βάζουμε από πάνω μερέντα ή όποιο άλλο γλάσο σοκολατένιο θέλουμε.

 Καλή όρεξη!

Τάρτα ελαφριά της Ανθούλας

Υλικά-Εκτελεση
Μία βάση έτοιμη για τάρτα (όπως αυτή που έκανα τώρα)
Αν θέλετε να την κάνετε μόνη σας είναι επίσης εύκολη αν δεν βιάζεστε.
Εγώ κάνω τη συνταγή για το παντεσπάνι που κάνω ρολό αλλά τη μισή.

2 αυγά
1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια

Τα χτυπάτε όλα μαζί εκτός το αλεύρι για να γίνουν αφράτα, στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες κατά προτίμηση αντικολλητική και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρω στα 20' (όλα αυτά ειναι ανάλογα και με το φούρνο)

Επειτά αν θέλετε στρώνετε πάνω στην τάρτα μια λεπτή στρώση κρέμα πατισερί ή μαρμελάδα ή και τίποτα, εγώ την αφήνω σκέτη για πιο ελαφριά, έτσι συνήθισα.
Επάνω κόβετε κομπόστα φρούτα της αρεσκείας σας ή και φρέσκα φρούτα (αυτόν τον καιρό είναι ωραία να την κάνετε με φράουλες)
Το από πάνω που το βλέπετε σαν ζελέ, δεν μπορω να πω πως είναι ζελές αλλά ούτε και ζελατίνη.
Είναι μια ειδική σκόνη φακελάκι που είναι για τάρτες.
Εμένα μου το φέρνουν από την Γερμανία ίσως όμως να έχει κι εδώ στα λιντλ :thinking:
Κυκλοφορεί και σε διάφανο.
Νομίζω πως αν δεν βρείτε, θα γίνει η δουλειά σας με ζελέ αρκεί να παρετε το στιγμής για να πήξει γρήγορα.
Επίσης ήθελα να σας πω για την βάση πως αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα καλά ειναι να την σιροπιάσετε.
Αν χρησιμοποιήσετε κομπόστα δεν είναι απαραίτητο γιατί η κομπόστα αφήνει υγρά.
Ανάλογα πως την προτιμά ο καθένας.


Ίσως να σας μπέρδεψα....να ανακεφαλαιώσω για γρήγορη και απλή τάρτα χωρίς πολλές θερμίδες.
1) Έτοιμη βάση για τάρτες
2) φρούτα κονσέρβα ή φρέσκα
3) ζελέ
και τελειώσατε ;)

Μπισκοτογλυκό της Ανθούλας!

Αυτό το γλυκό αν χρησιμοποιήσουμε τα μπισκότα Μιράντα είναι και νηστίσιμο.
Εγώ είχα πτι μπερ και έβαλα από αυτά ;)

Υλικά
2 πακέτα μιράντα
5 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσ. άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
1/2 φλ. τσ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κουβερτούρα
2-3 κουταλιές μαργαρίνη
Σαντυγί
Για από πάνω βάζουμε ότι θέλουμε καρύδια τριμμενα ή κουβερτούρα τριμμένη (εγώ έβαλα μπισκότα τριμμένα και σοκολάτα γάλακτος)

Εκτέλεση :2guns: :2guns: :2guns:

Παίρνουμε λίγο από το νερό και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το αλεύρι για να μην σβολιάσει.
Βράζουμε το υπόλοιπο νερό σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, κουβερτούρα και το μίγμα που διαλύσαμε.
Μόλις πηκτώσει, γίνει λίγο ρευστή το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο ταψάκι που θα το έχουμε (εγώ χρησιμοποιώ το κλασικό το παραλληλόγραμμο ταψί όχι το μεγάλο του φούρνου) σπάμε τα μπισκότα και αφού κρυώσει σχεδόν τελείως η κρέμα τη ρίχνουμε στο ταψί και αυτή.
Τη ανακατεύουμε με τα μπισκότα και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Χτυπάμε την σαντυγί την στρώνουμε και αυτή και από επάνω τελειώνουμε ανάλογα το πως θέλουμε.
Εγώ χρησιμοποιώ την πράσινη την σαντυγί που είναι φυτική και ελαφριά.
Αν πάρετε αυτή πιστεύω πως με τη μικρή συσκευασία του μισού λίτρου θα είστε εντάξει (ανάλογα με το ταψί και το πόσο παχιά την θέλετε επάνω την σαντυγι) ειδάλλως από τις υπόλοιπες μάρκες δεν ξέρω πόσο θα χρειαστείτε.

Είναι ελαφρύ γλυκό και θα έλεγα πως το δίνουμε άφοβα στα παιδιά από την άποψη πως μπισκότα τρώνε, κρέμα αραβοσίτου τρώνε....μόνο η σαντυγί είναι λίγο εκτός αλλά ειναι ελαφριά και δεν έχει λιπαρά γιατί είναι φυτική. 

Μικρά μυστικά
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα στιγμής για πιο γρήγορα.
Επίσης για πιο ιδιαίτερη γέυση,βάζουμε 2 κουταλιές μερέντα και λίγο λικέρ Αμαρέτο.

Αλμυρό κέικ της Ανθούλας

Υλικά
5 αυγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 250γρ
1 κεσεδάκι (το ίδιο κεσεδάκι από το γιαούρτι το χρησιμοποιούμε για μεζούρα) φαρινάπ
1 κεσεδάκι φέτα τριμμένη με το χέρι
1/2 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
λίγο αλάτι (ανάλογα με τη φέτα), πιπέρι, ζαμπόν (εγώ τώρα επειδή δεν είχα έβαλα δύο λουκάνικα Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα)
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια.
Πολύχρωμες πιπεριές.

Εκτέλεση :2guns: :2guns: :2guns:
(είναι και πολύ δύσκολο, πως να σας το εξηγήσω απλά δεν ξέρω) :lol: :lol: :lol:
1) Χτυπάμε με το σύρμα (με το χέρι) τα αυγά με το γιαούρτι
2) ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και όσα χρειάζονται κόψιμο τα κόβουμε σε κύβους
3) αλεύρι

Το βάζουμε σε φόρμα κέικ (εγώ στη φώτο που βλέπετε το έβαλα σε δύο φόρμες αλουμινένιες μιας χρήσεως)
το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50΄


και καλή όρεξη :readytoeat: :readytoeat: :readytoeat: :readytoeat:

To απόλυτο σοκολατένιο κέικ!

 Υλικά:
Για το κέικ
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπας κακάο
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κούπες καστανή ζάχαρη
3/4 κούπας μαργαρίνη
4 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
2 μασουράκια βανίλια

Για το γλάσο
125 γρ, κουβερτούρα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές γάλα
1/4 κούπας βούτυρο
2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα,προσθέτουμε τα αυγά  και συνεχίζουμε το χτύπημα.Κατεβάζουμε το μίξερ στην χαμηλότερη ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα το αλεύρι,το κακάο,τη σόδα και τη βανίλια.
Αφού ενσωματωθούν τα υλικά χτυπάμε για 2 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε στους 180* C για 55'-60'
Όταν το βγάλουμε απ΄το φούρνο το αφήνουμε 2-3 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ...

ετοιμάζουμε το γλάσο.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο,το γάλα και το κονιάκ και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί.Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Καλύπτουμε όλο το κέικ και το αφήνουμε να "τρέξει" γύρω γύρω.
Με ένα   κουτάλι κάνουμε κυματιστά  σχέδια.


Μικρά μυστικά:
Αν δεν έχουμε άχνη για το γλάσο,δεν σκάμε...βάζουμε κανονική ζάχαρη..θα λιώσει κι αυτή.
 Ο λόγος που τα χτυπάμε σιγά είναι γιατί το αλεύρι και το κακάο θα δημιουργήσουν ένα σύννεφο που θα έρθει κατευθείαν στο πρόσωπό μας.
Αν μας αρέσει περιχύνουμε από πάνω σιρόπι φράουλας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!