Χοιρινό φρικασέ.




Υλικά:


1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
2 μαρούλια
1 κρεμμύδι ξερό
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
λίγο σέλινο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1-2 αυγά
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση:


Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας και τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε 2 κούπες νερό και προσθέτουμε τα μαρούλια τον άνηθο και το σέλινο.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μόλις βράσει το κρέας,σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο
Χτυπάμε το ασπράδι πρώτα και μετά ρίχνουμε τους κρόκους και το λεμόνι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί και παίρνουμε λίγο λίγο από τον ζωμό του κρέατος και τον ρίχνουμε μέσα στο αβγολέμονο έτσι ώστε να ζεσταθεί για να μην μας κόψει το αυγό.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε,απλά κουνάμε για να πάει παντού.

Μικρά μυστικά:

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε φρικασέ με άλλο είδος κρέατος.
Αν βιαζόμαστε βράζουμε το κρέας στην χύτρα ταχύτητος.



Καλή επιτυχία!!

Μπριάμ με λουκάνικα




Καλοκαιρινό και γρήγορο φαγητό...

Υλικά:

3-4 πατάτες
3-4 κολοκυθάκια
2 λουκάνικα χωριάτικα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τις ντομάτες σε φέτες.
Τα βάζουμε όλα στο ταψί,αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε ρίγανη,σκόρδο,λάδι και ρίχνουμε λίγο νεράκι για να ψηθούν.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα κολοκύθια.
Στο τέλος βάζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να ξεροψηθούν.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νεράκι.

Καλή Επιτυχία!